Maling af badekar får dit badekar til at stråle som nyt

30 June 2020 Astrid Pedersen

Elsker du at tage et langt, varmt karbad i dit eget badekar – men hader du at badekarret er så slidt og grimt? Så bør du ikke tøve med at få gjort noget ved dit badekar. Dette kan nemlig sagtens lade sig gøre med hjælp fra en dygtig badekarsmaler.

Hvorfor er mit badekar så grimt på indersiden?

Et badekar vil uvægerligt blive slidt med alderen. Emaljen vil blive mærket af tidens tand, og langsomt eroderes bort hen over årene. Når emaljen i et badekar bliver slidt, vil det være nemmere for kalk og okker fra vandrørene at aflejre sig heri. Disse aflejringer vil fremstå som grimme gulligt brune misfarvninger, som føles ru i overfladen.

Dette ser ikke alene grimt ud – det er faktisk temmelig uhygiejnisk. Hud og sæbe rester kan nemt sætte sig fast i de grimme aflejringer og her udgøre de perfekte vækst betingelser for potentielt sygdoms fremkaldende mikro organismer så som svamp eller bakterier. Det vil således være forbundet med en vis sundheds risiko at tage lange varme karbade i et slidt badekar. Og derfor bør du få gjort noget ved karret førend du atter nedsænker dit legeme i det lune, velduftende vand.

Skal jeg skifte badekarret ud?

Den gode nyhed er at du ikke behøver at udskifte badekarret blot fordi emaljen er lidt slidt. Det er nemlig muligt at genskabe den slidte emalje således at dit badekar kommer til at stå som var det ganske nyt. Maling af badekar er en langt billigere og mindre tidskrævende løsning end udskiftning af badekar.

En dygtig badekarsmaler kan i løbet af få timer forsyne dit badekar med en ny, hård emalje, som kan holde i mange år. Og det til en pris som er langt lavere end prisen på et nyt badekar. Du kan læse mere om maling af badekar på https://www.ny-emalje.dk/emaljering-af-badekar/ 

 

More articles