Hvorfor behandle dit trægulv?

19 april 2021 Maya Hindsberg

editorial

Træ er et fantastisk materiale, og det er meget smukt, når det bliver brugt som gulve. Træ kan dog ikke stå ubehandlet, og der vil også komme et tidspunkt, hvor brædderne vil begynde at se slidte og triste ud, og så er det på tide at kontakte Gulvkanonen ApS, så de kan slibe og overfladebehandle dine gulve. Det er nemlig den bedste måde at give ens gulv nyt liv.

Men hvilken efterbehandling skal du vælge? Der er fordele og ulemper ved dem alle sammen. Grunden til, at du skal behandle dit gulv i første omgang, er fordi det hurtigt kan blive grimt og plettet, hvis ikke du gør det, og det bliver desuden også nemmere at gøre rent, når du behandler det. De forskellige behandlinger vil dog være mere eller mindre slidstærke, have mere eller mindre vedligeholdelse, og ikke mindst have forskelligt udseende, hvilket er ting du skal tage højde for, når du vælger din overfladebehandling.

Typer af overfladebehandling

En af de første typer af overfladebehandling er ludbehandlingen. Den er lidt speciel, da den som sådan ikke beskytter eller vedligeholder gulvet, men udelukkende ændre på udseendet af det. Det stopper nemlig gulningen af træet. Det kan dog ikke stå alene, og du er derfor nødt til at behandle med f.eks. sæbe eller olie.

Sæbebehandling af gulve er f.eks. populært hvis ens trægulv er lavet af gammelt træ, med spor fra ormehuller, da sæben kan bidrage til at give en flot, rustik og naturlig overflade, som mange er vilde med. Ulempen er dog, at det ikke nødvendigvis er det mest slidstærke i hele verden, så hvis dit gulv skal udsættes for en masse slid, så skal du måske gå en anden vej.

Der kan olie være en god mulighed. Det er nemlig mere hærdende end sæben, samtidig med at man godt kan åbne lidt af det samme naturlige look.

Flere Nyheder