Giv gulvet nyt liv med en gulvafslibning

18 april 2021 Camilla Skøtt

editorial

Et trægulv kan hurtigt blive gråt og trist at se på, hvis det har for mange år på bagen. Solskin gennem vinduerne og føddernes slid sætter sine præg, og det samme gør alle de genstande, man taber på gulvet gennem tiden. 

Har du et trægulv, der efterhånden har nået en vis grad af jammerlighed, så fortvivl ikke. Der findes heldigvis en ret enkelt løsning på det problem; nemlig en gulvafslibning (fx herfra: https://gulvkanonen.dk/). Med en gulvafslibning kommer du alle de overfladiske skrammer til livs, og når gulvet efterfølgende behandles med enten olie, lak eller sæbe, står du tilbage med et trægulv, der er så godt som nyt.

Det er ikke bae en prisvenlig løsning i forhold til en fuld udskiftning af gulvet. Det er også en løsning, der er langt mere bæredygtigt, når man tænker på de få ressourcer, vi efterhånden har på verdensplan.

Hvad koster en gulvafslibning?

Der er som bekendt intet, der er gratis, og det gælder da også, når det kommer til gulvafslibning. Med det sagt er det heller ikke en vanvittig dyr investering – sket ikke sammenlignet med en udskiftning af gulvet.

Som tommelfingerregel kan du gå ud fra, at det koster omkring 100 kr. per kvadratmeter gulv, der skal slibes, og hertil skal du så lægge, at det efterfølgende skal have en behandling. Skal gulvet lakeres, kan du nøjes med én behandling, men skal det derimod sæbebehandles, kan det være nødvendigt med flere omgange. Skal gulvet have lud, inden det behandles, er der en ekstra arbejdsgang her, og det koster naturligvis også lidt.

Vil du være helt sikker på at få den bedste pris og den bedste kvalitet, kan du med fordel indhente tre forskellige tilbud, inden du siger ja til en gulvafslibning. På den måde kan du mærke kemien og tjekke markedsprisen, inden du bruger dine penge.

Flere Nyheder