Efterbehandlingstyper

19 april 2021 Maya Hindsberg

editorial

Det er ikke alle gulve, der har brug for en slibning, men kig på gulvet og se hvor slidt det er. Det kan f.eks. tænkes at der er kommet mærker og ridser i lakken, hvis gulvet er lakkeret, og så er man nødt til at slibe gulvet med hjælp fra f.eks. Gulvkanonen. Problemet er nemlig, at hvis der er ridser i lakken, så kan der komme vand ned og skabe mærker. Det kan dog også tænkes at du blot skal fornye din overfladebehandling. Med sæbe og olie er det nemlig muligt at fjerne den gamle og erstatte med en ny, eller at lappe steder, der måske har været ekstra udsatte for slid. På den måde kan man udskyde slibningen lidt, da det at slibe gulvet, nemlig vil slide på det. Det er derfor også værd at have med i sine beregninger, når man overvejer hvilket efterbehandling man ønsker, at ens gulv skal have.

Typer af efterbehandling

Når du skal vælge din efterbehandling, skal du kigge på, hvor meget slid den skal kunne modstå, hvilket udseende du foretrækker, og ikke mindst hvor meget vedligeholdelse, du gider at stå med.

En af måderne af behandle sit gulv, er med sæbe. Det er en flot og naturlig måde at behandle gulvet, hvilket mange er ret vilde med. Ulempen er dog, at den ikke på samme måde beskytter gulvet som f.eks. lak og olie. Den er nemlig ikke helt lige så modstandsdygtig over for slid og skidt. Har du en livsstil, der passer til det, er det dog en fin løsning. Den kræver dog noget vedligeholdelse.

Oliebehandlingen hærder dit gulv, og giver en slidstærk overflade. Olien er med til at give en smuk og silkemat overflade, med en varm glød til sig. Fordelen er også, at du kan friske olien op løbende.

Til sidst er der lakken. som er den løsning, der er mest slidstærk.

Flere Nyheder