Vedligehold dit trægulv efter du har behandlet det med olie

19 april 2021 Maya Hindsberg

editorial

Et olieret trægulv er noget af det flotteste, du kan have i dit hjem, og det kan også holde sig smukt i mange år, hvis du behandler det med kærlighed. Dit gulv er nemlig den ting i huset, der nok bliver udsat for mest slid til dagligt, og der vil blive slæbt skidt og møg ind, som også sætter sig i gulvet. Det kan trægulvet sådan set godt tåle, men det gør det ekstra vigtigt, at du vedligeholder, plejer og vasker dit gulv. Det er den bedste måde at komme af med ridser, modstå fremtidige ridser og holde den varme glød, som olien giver ved lige. Du skal dog være opmærksom på, at din livsstil også kan have stor indflydelse på, hvor meget vedligeholdelse, gulvet har brug for. Hvis du f.eks. har børn og hund, vil der komme mere slid på gulvet, end hvis du ikke har, og dermed vil der være mere vedligeholdelsesarbejde. Hvis du vil vide mere om gulvslibning og efterbehandlinger så tjek evt. gulvkanonen.dk ud.

Rengøring og vedligeholdelse

Olie er populært, fordi det giver en smuk og silkemat overflade, som også er modstandsdygtig overfor både skidt og slid. Heldigvis er det dejligt nemt at vedligeholde et olieret gulv, ligesom du også ret nemt kan friske områder op, hvis de er særligt udsatte. 

Til dagligt er det kun nødvendigt at skulle feje eller støvsuge gulvet. Det skal dog helst gøres med en blød kost eller en støvsuger med et blødt mundstykke. Derudover skal du vaske det fra tid til anden. Der er det vigtigt, at du bruger den rette sæbe, som passer til den behandling, du har fået. Vær sikker på, at vrid kluden godt op, og vask langs årene i træet. Sæbevandet kan nemlig efterlade små striber på gulvet, så ved at vaske med årene, bliver striberne usynlige.

Flere Nyheder