Tjek hækken ud forud for brug af en Makita hækkeklipper

28 januar 2022 Anders Lundtang Hansen

editorial

Selvfølgelig er det klart, at man lige skal se, om hækken overhovedet har grund til at blive gennemgået med en Makita hækkeklipper, for hvis den lige er blevet klippet med den maskine forleden, så er der nok ingen grund til at tage den i brug lige igen.

Er der derimod lang tid siden, så skal man måske lige have hækkesaksen frem først til at fjerne det værste, inden man kan tage hækkeklipperen i brug, men det er ikke sikkert.

Men her mener vi mere det med, at man lige skal tjekke efter standen på hækken med videre, inden man begynder at bruge en hækkeklipper på den – og det gælder også, selvom man har brugt den hækkeklipper på den hæk før.

Det har ikke så meget at gøre med, om man kan finde ud af at klippe lige eller i det mønster, som man gerne vil have, men at man ikke komme ud for et problem undervejs med hækken.

Makita hækkeklippere

Makita hækkeklipperen skal bruges ordentligt på hækken

Du kender formentlig det udtryk med, at man lige langer en øl over hækken fra naboens side af, og selvom man nok ikke lige kommer ud for, at naboens arm er i vejen, når man skal klippe hækken, så bør man se efter, hvor langt ind man kan klippe.

Naboen kan have hængt lyskæder eller andet i hækken på sin side, som man ikke skal komme til at klippe i.

Ligeledes kan en legetøjsdrage eller noget andet fra ens egen have eller naboens være endt i ens hæk og sidde godt i klemme, så man lige kan komme til at over se den, når man skal til at klippe den.

Er der nogle dyr, som der har lavet en rede enten i hækken eller i bunden af den, så bør man også lige være opmærksom på det.

Flere Nyheder