Sådan vedligeholder du et olieret gulv

19 april 2021 Maya Hindsberg

editorial

Trægulve er en smuk del af mange hjem, uanset om det er i en herskabslejlighed eller et lille hus et sted. Der vil dog komme et tidspunkt, hvor du vil opdage, at der er er ridser og mærker i tægulvet, og det er ikke særlig pænt eller charmerende. Så er det på tide at kontakte gulvkanonen.dk og få dem til at slibe gulvet for dig. Med en gulvslibning, får du nemlig et pænt og jævnt gulv uden ridser. Når det er blevet slebet, så er det tid til at skulle efterbehandle det. Dit gulv bliver nemlig udsat for en masse slid dagligt, sammen med at der bliver slæbt skidt ind, og man laver pletter. Heldigvis vil et olieret trægulv kunne beskytte dit gulv. Med et olieret trægulv kræver det dog, at du er klar på at pleje, vaske og vedligeholde det rigtigt, især hvis du gerne vil beholde den varme tone, som der også kommer med oliebehandlingen.

Rengøring og vedligeholdelse  

Olie er en af de mest foretrukne løsninger når det kommer til efterbehandling, fordi det på den ene side giver nogen smukke og naturligt udseende gulve, samtidig med, at at det er et meget modstandsdygtigt gulv, der er klar til at stå i mod skidt og slid. Derudover er det også nemt at vedligeholde, og du kan friske udsatte områder op.

Til dagligt, skal du blot feje med en blød kost eller støvsuge gulvet med et blødt mundstykke, da andet kan give ridser. Derefter skal du vaske gulvet. Der er det vigtigt, at du bruger den rette sæbe, hvis du f.eks. har hvidpigmenteret oliebehandling på dit gulv, skal det også være i din sæbe. Vær opmærksom på, at træ er følsomt over for fugt, så vrid derfor moppen godt op, inden du vasker gulvet. Derudover vil sæbevandet efterlade meget små striber, så vask træet med åreretningen.

Flere Nyheder