Sådan kommer du hurtigst gennem den dør

17 May 2022 Anders Lundtang Hansen

editorial

Selvfølgelig vil det altid være det nemmest, at man kan åbne den dør og så gå gennem den, men andre gange kan den være låst, og der er måske et barn eller en baby på den anden side, der er skræmt, eller en person ligger derinde og sover, og der er startet en lille brand fra et stearinlys eller en cigaret, så det handler om at komme hurtigt derind – hvor døren også er låst på den anden side.

Man kan måske vælge at gå vejen ind ved vinduet, men hvis man bor højt oppe i en etageejendom, så er det jo ikke en mulighed på nogen måde.

Og der er ingen tid at spilde her, så det er bare at vælge den hurtigste vej, og det er jo tydeligvis, hvor døren er, selvom den er lukket og lås.

Her skal man ikke tænke på, at døren vil gå i stykker, eller man skal erstatte den, for der er vigtigere ting på spil her.

dør

Sådan gør man hver gang med den her dør

Her er der mange mennesker, som der forsøger sig forkert frem, og det er blandt andet at dirke låsen op, men det kan de færreste mennesker gøre – og da slet ikke uden de rette hjælpemidler.

Så forsøger nogle at tage døren af hængslerne, hvis det er sådan en dør, men det kan man netop ikke, medmindre døren er åben…

Der er vitterligt ikke andet at gøre, end at man sparker døren ind, for man kan ikke vente på, at en eventuel låsesmed dukker op.

Og her begår mange mennesker den samme fejl, at de sparker midt på døren, fordi de har set det i film, men det er trods alt film.

Man skal derimod sparke den, hvor man tættest kan komme til ved låsen, så den giver sig eller helt går i stykker, så man kan komme ind.

More articles