Maler: Kontraster kan give liv til indretningen

20 September 2020 Camilla Skøtt

editorial

Det er altid svært det med farverne i hjemmet, og det er fristende at gå med det enkle, hvide look, der er det sikre valg. Men hvis du tør skrue op for kontrasterne, kan du skabe nogle fede oplevelser.

Kaster du dig ud i et farveorgie derhjemme, kommer du nemt til at vælge tone-i-tone løsningen, for at det ikke skal stikke helt af. Det kan også være rigtig hyggeligt, men det bliver også let en smule kedeligt. Hvis du vil skrue op for oplevelsen, skal du i stedet turde gå med nogle kontraster – det fortæller en maler på Frederiksberg:

“Du kan sagtens køre tone-i-tone look’et på vægge, gulve, lofter og vinduer, men gør du det, bør du vælge et eller to store items i din indretning, som du maler i en kontrastfarve. Det giver modvægt, og det gør det mere spændende at gå på opdagelse i dit hjem.”

Hvilke farver skal du vælge?

Der er ikke noget rigtigt og forkert, når det kommer til farvevalg, og derfor skal du gå med det, der føles rigtigt for dig selv. Når det er sagt, er der naturligvis farver, der er mere populære end andre, og i 2020 kan du med fordel vælge koboltblå, armygrøn eller en dyb rød nuance, når du skal skabe kontraster i hjemmet.

Derudover er det en god idé at sortere ud i alt det, der ikke længere er nødvendigt at have til at stå på hylderne. Når du arbejder med farver i dit hjem, bliver det nemlig hurtigt noget rod, hvis du har alt for mange ting, der står og fylder. Skab luft i indretningen, og fremhæv de ting, der betyder noget – og gør det gerne med hjælp fra farverne på væggene.

Har du svær ved at finde den helt rigtige løsning, kan du altid spørge hos din lokale maler. Om ikke andet kan du med sikkerhed få mere inspiration.

More articles