Hvilken efterbehandling skal du vælge?

19 april 2021 Maya Hindsberg
image

editorial

Et ubehandlet trægulv er noget, der desværre hurtigt bliver plettet og grimt. Det kan tænkes man spilder væske på det, at der bliver slæbt snavs med ind, og generelt slider man også bare på det. Det er derfor en overfladebehandling er en god ide, da det er med til at beskytte imod disse ting, samtidig med at det også gør rengøringen meget nemmere. Ofte skal du vælge en overfladebehandling, når du har fået slebet dit gulv. Du kan f.eks. se gulvkanonen priser, som en referanceramme. Det er nemlig værd at investere i, for at få et pænt gulv, når det er blevet fyldt med ridser og hakker igennem tiden. Det sker f.eks. ekstra meget, hvis du har børn eller kæledyr. Børn har nemlig en klar tendens til at tabe ting, der laver mærker eller spilde mad og væske, og kæledyr har klør, som kan skabe ridser i gulvet. Din livsstil spiller altså ind i, hvilken efterbehandling du skal vælge.

Typer af efterbehandling

Når du skal vælge efterbehandling, skal du overveje hvor slidstærkt, du har brug for at gulvet er, hvor meget vedligeholdelse du gider, og hvilket udseende du ønsker.

Den første type af behandling er lud. Den beskytter ikke gulvet i sig selv, men lysner gulvet, og gør at gulvet ikke bliver gult. 

Sæbe er en anden og populær måde at behandle gulvet. Det er godt til gamle gulve, da det f.eks. fremhæver ormehuller og giver et flot, rustikt og naturligt udseende gulv. Når det udføres rigtigt, så får man også et gulv, som er relativt modstandsdygtigt, om end ikke mere end mange andre overfladebehandlinger.

Hvis du har en livsstil, der kræver mere slidstyrke, så kan oliebehandling være en god løsning. Det hærder nemlig træets overflade, men efterlader lidt af den samme rustikke og naturlige følelse som sæbebehandlingen gør. Det har dog en varmere glød, end hvis du behandler med sæbe.

Flere Nyheder