Hvad indeholder en ejerudgift ved boligkøb?

18 January 2021 Silje Hansen

editorial

Som boligejer eller kommende boligejer, er det en fordel at kende sine fulde omkostninger ved at eje ens bolig. De fleste vælger at få finansieret sin bolig af banken, hvorfor disse udgifter bør indregnes i de samlede boligudgifter. Her betaler du som regel renter og gebyrer for den aktuelle finansiering.

Udover dine omkostninger i forbindelse med din finansiering er der også andre omkostninger forbundet med at eje en bolig. Her kommer du ikke udenom at skulle forholde dig til ejerudgiften. Ejerudgiften er som regel en væsentlig del af de samlede boligudgifter. Det er en omkostning som også vil være der, selv efter du har betalt hele dit banklån for boligen. 

 

Hvad er en ejerudgift?

Ejerudgiften dækker over de faste omkostninger der er forbundet med at have en bolig. Det vil sige udgifter til f.eks. ejendomsværdiskat, grundskyld, ejendomsforsikring og indbetaling til en evt. ejerforening. Hvis køberen har en gæld i forbindelse med grunden eller ejendommen, vil det også blive overdraget i ejerudgifterne, såfremt andet ikke er aftalt. Derfor er det væsentligt at forholde dig til ejerudgiften inden du køber din næste bolig. Det er en udgiftspost som altid vil være der. 

Hvordan finder du ejerudgiften på den enkelte bolig?

Er du i tvivl om, hvor eller hvordan du finder ejerudgiften for den bolig, som du er interesseret i, kan vi hjælpe dig her. Hvis det er en bolig der er til salg, kan du som regel se ejerudgiften på salgsannoncen. Den skal stå ret tydeligt sammen med prisen for boligen. Hvis du er i tvivl om, hvad omkostninger er for ejerudgiften, kan du med fordel kontakte den aktuelle ejendomsmægler. Her kan du enten få oplyst den samlede ejerudgift eller få den udspecificeret, så du har alle mellemregninger for den samlede ejerudgift. 

Du kan med fordel læse mere om ejerudgifter hos husblog.dk.

More articles