Godt at vide før slibning

19 april 2021 Maya Hindsberg

editorial

Har du fået mærker, pletter og ridser i dit trægulv, så står du måske og trænger til en gulvafslibning. Det kan tænkes, at du skal have en gulvsliber som https://gulvkanonen.dk/ til at gøre det for dig, eller også kan du kaste dig ud i det selv. Først skal du dog lige afgøre, om gulvet rent faktisk trænger til at blive slebet. Hvis du har mærker og ridser i lakken, så kan det f.eks. tænkes, at det er på tide, da der ellers kan trænge vand ned under det. Det vil du gerne undgå, da de kan blive hængende, selv hvis du sliber gulvet. Det er også vigtigt, at du tjekker, hvilken type gulv du har, og hvor tykt det er. For selvom du med den rette teknik kun fjerner 0,5 mm af gulvet, så skal der stadig gerne være et slidlag tilbage, når du er færdige med slibningen, hvis ikke, kan gulvet ikke slibes.

Guide til udstyr

Du kan vælge at slibe gulvet selv, hvis du har evnerne til det. Hvis ikke, så er det en god ide at få nogen til at gøre det for dig. Hvis du vælger at gøre det selv, så kan du leje slibemaskiner i dit byggemarked eller i en farvehandler. Vær dog sikker på, at du tjekker maskinen godt, inden du går i gang, så du er sikker på, der ikke er fejl og mangler, som du kan blive bonget for, eller som kan ødelægge dit gulv.

Til gulvet skal du bruge en stor slibemaskine, og her er det vigtigt at tjekke om drivremmene fungerer, som de skal. Derudover skal du bruge en kantslibemaskine, som kan slibe langs kanten af rummet. Her er det særligt vigtigt, at du er opmærksom på hjulene, så du ikke laver for dyb en revne på væggen, eller misser et stykke af gulvet.

Flere Nyheder