Giv dit træværk en makeover

09 oktober 2020 Maya Hindsberg

editorial

Hvis du er sommerhus eller villaejer, så er der en ret stor sandsynlighed for, at du har en træterrasse eller en anden form for træværk på din grund. Det betyder, at du også har et træværk, som sandsynligvis skal vedligeholdes og dermed skal gennemgås og males med jævne mellemrum, så det ser godt ud. Gammelt træ risikere at rådne og skal derfor udskiftes. Inden der bliver malet, er det dog en rigtig god ide at få træværket sandblæst.

Hvad er sandblæsning?

Når træ bliver udsat for vind og vejr, vil det meget naturligt blive fyldt med skidt og snavs, gammel maling og glatte grønne alger. Det er her sandblæsning, kommer ind i billedet.

En sandblæsning vil kunne fjerne alt skidt og snavs og efterlader træet nøgent og rent, betydende at man har en bedre overflade at male på. Når malingen er væk, bliver det også nemmere at se, om der er gået råd i træet og om noget af det derfor skal skiftes ud. Den rene overflade gør også, at det efterfølgende resultat fra malingen bliver meget flottere og vil holde længere. Hvis du vil, kan du evt. få en maler på Frederiksberg til at tage et kig på dit træværk og male det.

Få tre tilbud

Jo mindre du kender en maler i forvejen og han gør et godt job, så vil du gerne sætte tid af til at finde den rette til jobbet. Det gør du ikke ved at ringe til den første og den bedste du finder på google, men snare ved at ringe rundt til minimum tre forhandlere og få et tilbud. Når du er i gang med det, så bør du også få oplyst, hvilken slags maling de bruger. Maling er nemlig vigtig i forhold til resultatet. Jo bedre maling, jo bedre vil resultatet holde og så skal du ikke have malet nær så hurtigt.

Flere Nyheder