Giv dit træværk en makeover

12 oktober 2020 Maya Hindsberg

editorial

Der er mange sommerhuse, villaer og kolonihaver, som har en træterrasse eller en anden form for træværk på deres grund hvilket betyder, at der med jævne mellemrum er behov for vedligeholdelse. Det betyder at træet skal ses igennem for råd og der skal males.. Gammelt træ, som er råddent, skal udskiftes med noget nyt og inden du maler, skal du sikre dig, at træet er rent. Det gør du ved at få træværket sandblæst.

Sandblæsning – hvad er det?

Når træ bliver udsat for vind og vejr, så vil det meget naturligt blive fyldt med skidt og snavs, der kommer glatte grønne alger og der vil selvfølgelig være gammel maling på træet. Det er her sandblæsningen kommer ind i billedet.

En sandblæsning fjerner nemlig, hvad der måtte være af gammel maling, alger og skidt og snavs og på den måde bliver træet efterladt nøgent og rent. En sandblæsning gør det nemmere at se hvad der skal renoveres, fordi du kan se, hvilket træ der er råddent, men der udover vil resultatet også blive langt flottere og vil holde længere fordi overfladen er ren. Du kan evt. kontakte et lokalt malerfirma f.eks. en maler på Frederiksberg, for at få dem til at se på dit træværk og male det.

Få tre tilbud

Hvis du allerede kender en dygtig maler, så er der ingen grund til at gøre det følgende. Er du derimod ikke så heldig, så skal du virkelig overveje at investere ekstra tid i at finde den rette til jobbet. Når du bare ringer til en tilfældig risikere du en dyr og dårlig maler eller en der har taget for mange opgaver på en gang.

Når du ringer og får tre tilbud, skal du udover prisen få oplyst, hvilken maling de gør brug af. Jo bedre maling, jo bedre og længere vil resultatet blive og holde og så skal du ikke have malet nær så hurtigt.

Flere Nyheder