Få hjælp til at vælge den rette varmepumpe

21 September 2021 Astrid Pedersen

editorial

Går du og overvejer at give din husstand en grønnere profil? Så er der faktisk rigtig mange lavt hængende frugter som er lige til at plukke.

Foruden de mange muligheder for at spare på el og vand i boligen ved hjælp af særlige aggregater kan du også gøre rigtig meget for at nedbringe forbruget af varme. Du kan for eksempel lade husets ydermure og tag efterisolere.

Du kan udskifte ruderne i samtlige vinduer med mere isolerede af slagsen. Og endelig kan du vælge at skrotte det gamle fyr eller de ineffektive el radiatorer til fordel for mere energi effektive varmekilder, for eksempel en varmepumpe.

Hvad er fordelen ved at skifte til en luft til vand varmepumpe?

Varmer du fortrinsvis boligen op ved hjælp af vand som opvarmes af et fyr kan du faktisk spare rigtig mange penge ved at skifte til en luft til vand varmepumpe. Med en luft til vand varmepumpe vil du snildt kunne skære over halvdelen af dine årlige udgifter til varme uden samtidig at skulle skrue ned for radiatorerne eller tage kolde bade.

En varmepumpe er nemlig langt mere effektiv i sin udnyttelse af den tilførte energi end et gammelt udtjent fyr. Du har stort set ingen vedligeholdelse på din varmepumpe. Og en luft til vand varmepumpe skal ikke konstant have fyldt nyt brændstof på.

Hvordan vælger jeg den rette varmepumpe?

Der findes et utal af varmepumper på markedet, fra forskellige producenter, og med varierende kapacitet. Hvis du vil være helt sikker på at din nye varmepumpe matcher din husstands behov for opvarmning af brugsvand og cirkulationsvand bør du få professionel rådgivning til indkøb af en sådan.

Hos det danske VVS firma Amalo kan du få hjælp til at vælge netop den varmepumpe som passer til din bolig. Amalo forhandler og servicerer varmepumper fra det kendte brand Panasonic. Læs mere på Amalo.dk.

More articles