Få hjælp til bevarelse af sunde og stærke tænde hos din tandlæge

26 February 2021 Astrid Pedersen

editorial

Er du bange for at gå til tandlæge? Så kan du med fordel læse med i det følgende. Der er nemlig absolut ingen grund til at lade din tandlægeskræk forhindre dig i at bevare dine tænder sunde og stærke – og uden huller eller skader – resten af dit liv.

Tandlægeskræk – hvad er det?

Tandlægeskræk er en anerkendt angst slidelse som har alt hvad der vedrører tandlæger og tandlæge besøg som sit objekt. Det er de færreste mennesker som lige frem synes det er nogen fest at gå til tandlæge.

Der er intet som helst rart ved at sidde i en ukomfortabel tandlæge stol med gabet fyldt af kolde instrumenter, et larmende sug, og så lyden af det hvinende ultralyds apparat som møjsommeligt løsner tandsten fra tændernes overflader. Det kan samtidig være rigtig ubehageligt hvis dette apparat får kontakt med tandens nerve. Og følelsen af at være hjælpeløs mens andre roder én i munden er ikke just det sjoveste i verden.

Men for nogle mennesker er denne oplevelse altså forbundet med decideret angst. Mennesker, som lider af tandlægeskræk, vil dårligt kunne tænke på tandlægeklinikken uden at få stress symptomer. Det at skulle gå til tandlæge vil kunne gøre en person med tandlægeskræk lammet af rædsel og give anledning til søvnløshed, ondt i maven, rystelser og hjertebanken. Og så er det klart at det kan være svært at komme af sted.

Kan du nikke genkendende til oven for beskrevne symptomer kan det være at du lider af tandlægeskræk. Derfor bør du selvfølgelig træffe alle forholdsregler når du vælger din tandlæge, og gå efter én som har erfaring med behandling af patienter med tandlægeskræk. Du bør under alle omstændigheder gøre opmærksom på din lidelse når du booker en aftale. Så vil der blive sat ekstra tid af til din behandling så du kan få de pauser du behøver.

Få den bedste tandbehandling hos Tandlægerne på Stjernepladsen – din tandlæge i århus.

More articles