Vis dine børn en fremtid med regnskoven i

23 april 2019 Anders Lundtang Hansen

editorial

Du har selv hørt det, dine forældre hørte det, og måske var dine bedsteforældre som små de første, der hørte det fra verdensorganisationen, naturfredningsforeningen og andre naturorganisationer: red regnskoven.

Og det værste er, dine børn kommer med stor sandsynlighed også til at høre den parole så tit og så ofte.

Hvad er problemet?

Hvordan kan det være så svært for os mennesker at redde regnskoven?

Det kan måske hænge sammen med, at os vestlige mennesker, der lever i tryghed og har sådan en høj levestandard, har nået et stadie i vores indre behovspyramide, at vi har alle de basale fornødenheder på plads, så vi har overskud til at se udover vores egen næsetip og vil gøre noget bedre for andre mennesker og naturområder i resten af verden.

Men de færreste er os er parat til at rykke os aktiv for at se forandringen ske.

Vi bliver i vores magelighed hjemme i Danmark, for den vil vi ikke bytte ud. 

Vi ser dog flere og flere nyheds-udsendelser, videoer på nettet og læser avisartikler, der fortæller, at regnskoven på verdensplan er ved at forsvinde, og sammen med det betyder det også, at flere planter og dyr i den vilde natur uddør.

Så tror vi, hvis vi sender nogle penge til at redde regnskoven – som vi egentlig ikke aner reelt, hvad bliver brugt til – eller sorterer vores affald bedst muligt, så skal det nok skabe en sommerfugleffekt og rette verden op.

Sådan sker det bare sjældent.

Selvfølgelig er det store problem konglomerater af virksomheder og firmaer, som fjerner regnskoven med udelukkende fokus på profit. Det er ofte de små virksomheder, som planter træer i samme omfang, som de producerer varer, men deres indsats er så minimal, at den ikke kan overgå de store virksomheder.

Befolkningen i de områder af verden har ikke de basale behov opfyldt, som vi har, så for at få mad, tag over hovedet og tryghed, så siger de ja til at hjælpe med at rydde regnskoven, da det bliver deres eneste eksistensgrundlag for at overleve, for man bliver nødt til at tænke på sig selv først.

Derfor er vi danskere nødt til selv at rykke os og komme ud dér, hvor problemet er for at redde regnskoven.

Flere Nyheder