Vask af gulv efter gulvslibning

05 juni 2018 Anders Lundtang Hansen

editorial

Der er næsten ikke noget bedre end at beskue ens gulv efter det har fået en gedigen omgang gulvafslibning, så det fremstår som nyt; eller man har fået renoveret et gammelt gulv, så det fremstår som i fordums tid, da det havde sin mest prangende periode.

Dernæst er næste projekt at få foretaget en efterbehandling, hvis man skal give gulvet den bedste fernis, og den slags efterbehandling man kan få et firma til at lave, som der som regel bliver foretaget af det samme firma, der udfører gulvafslibningen. Man kan selvfølgelig udføre gulvafslibningen og efterbehandlingen selv, men det anbefales på det kraftigste at få professionelle, uddannede mennesker med det rette værktøj til at udføre tjansen, så du er sikker på, at det bliver gjort mest effektivt.

Så står du tilbage med en flot gulvafslibning og en efterbehandling efter eget valg eller anbefaling, og så kommer den næste logiske opgave: Gulvet skal uomgængeligt vaskes, og så skal det vel bare vaskes helt almindeligt, som du plejer at gøre, tænker du.

Men der tager du fejl.

Afhængig af, hvilken slags efterbehandling, du har valgt, fordrer det også forskellige fremgangsmetoder til, hvordan du foretager den efterfølgende første og senere vask af det efterbehandlede gulv efter en gulvafslibning.

Hvilke gængse typer for efterbehandling findes der så? 

Jo, der findes normalt tre typer: Behandling med olie, behandling med lud og behandling med lak.

Hvori ligger så de forskellige måder, man gøre den slags efterbehandlede gulve rene med? Der findes en del forskelle, men der findes selvfølgelig også nogle fællesnævnere.

Du kan for eksempel altid regne med, at du skal allierede dig med gulvrengøringsartikler i form af mopper, spande og rent vand, men sæberne vil variere en hel del, og så findes der også nogle måder, man bestemt IKKE skal gøre sine efterbehandlede gulve rene på.

Forhør dig hos din professionelle gulvafsliber om, hvorledes du gør dit efterbehandlede gulv bedst rent.

Flere Nyheder