Områder i dit hus, der kan få behov for afslibning

28 October 2021 Steffen Hansen

editorial

Hvis du har et hjem, hvor der er et gennemgående tema med træoverflader, så skal du sørge for at passe godt på det. Træ er smukt og tidsløst, men det kræver god behandling og jævnlig afslibning for at bibeholde det flotte ydre. Det kan godt komme til at koste dig dyrt, hvis du ikke vedligeholder dit træ ordentligt. Det kan blive så skadet, at der ikke er nogle anden vej udenom, end at få det udskiftet. Læs med i dette indlæg, hvor vi vil komme omkring de områder i dit hus, der kan få behov for afslibning.

1. Dit trægulv

Det er smukt med trægulv i sit hjem. Det har et tidløst look, og det kan skabe noget unikt i dit hjem. Det kan se meget mere luksuriøst ud, særligt hvis du sørger for regelmæssig oliering eller lakering af gulvet. Har du erfareret, at dit gulv har fået en masse ridser eller mistænksomme pletter, som intet rengøringsmiddel kan få af? Så skal du måske overveje at få det slebet. Med gulvslibning kan det øverste beskadiget gulvflade blive slebet, og der vil være en ny frisk overflade, der gemmer sig underneden.

2. Din træterrasse

Hvis du, ligesom mange andre danskere, har en kærlighed til træterrasser, så kan du overveje at få den slebet også. Din træterrasse er udsat for en stor mængde nedbør, grundet de gode danske somre og efterårsperioder. Derfor kan du få fjernet begyndende alger, eller nedbrudt træflade ved afslibning. Dette kan godt være en omstændig proces, så du skal hyre en professionel til at få slebet din træterrasse.

3. Dit trækøkkenbord

Hvis du har smukke træoverflader i dit køkken, så kan afslibning få bugt med de gamle mærker i bordet fra knive. Det kan ske, at dine knive eller andet værktøj kommer til at lave hak i træoverfladen. Det samme med mærker efter glas. Derfor kan det også blive en nødvendighed at få slebet dine køkkenborde. Det er også en god idé at lakere dine køkkenborde, hvis de bliver ridset. På den måde kan du forlænge levetiden på dem.

More articles