Lær at brygge den gyldne danske nationaldrik

04 september 2020 Lotte Hindsberg

editorial

Efter at danskerne har opdaget at øl ikke bare er Hof og Tuborg efter at microbryggerierne er begyndt at dukke op og lære danskerne hvordan en øl også kan smage er interessen for selv at lære at brygge øl steget markant. 

For at brygge en almindelig basis øl kræves det kun 4 ingredienser. Humle, vand, gær samt malt. Det er ofte muligt at købe et startskit som gør det nemt at komme igang uden at det er besværligt eller koster en halv bondegård. Derfra er det muligt at udskifte og udbygge ens udstyr som interessen udvikler sig. Du kan læse mere her https://www.albryg.dk/olbrygning.

Hvem brygger øl

I dag tænker man ofte at en brygmester er en mand og det at brygge øl er et arbejde for en mand. Men det er først de sidste par hundrede år at det har været et mandearbejde. I de 5000 år hvor øllet har været kendt i Danmark har det været kvinder der har haft ansvaret for den daglige ølbrygning. Det har ikke været en lille opgave, da der snildt kunne drikkes imellem 3 og 5 liter øl pr. person dagligt.

Lær at brygge øl på et ølkursus

Der er flere måder at komme igang med at brygge ens øl. Det er muligt, evt. sammen med ens venner, at tage på et ølkursus. Det tager en eftermiddag og aften. I lære at brygge en god basisøl, som i så kan arbejde og udvikle videre på. Husk at arrangere hjemtransport, da i ofte vil få det brygget øl med hjem. Det kan være lidt svært at få 20 liter øl med i bussen.

Der findes også et utal af bøger og YouTube videoer, der kan hjælpe dig videre og give dig gode ideer til nye smagsvarianter. Du kan også bare prøve dig frem og lære af dine fejl og succeser. 

Flere Nyheder