Inviter dine venner på hjemmebrygget øl

27 september 2021 Lotte Hindsberg

editorial

Forstil dig at solen skinner, ungerne leger på græsplænen, der er gang i grillen og der er dækket op på terrassen og lige om lidt kommer gode venner og familie forbi og hvad vil du servere til maden. Ugens tilbud på dåseøl fra supermarkedet eller din egen hjemmelavet øl, som du har brygget og som passer perfekt til maden, der ligger klar på grillen. ølbrygning er blevet mere og mere populært som en hobby i Danmark.

Det skyldes blandt andet, at der er kommet flere microbryggerier frem og danskerne har lært, at der er stor forskel på øl og at det er forholdsvis nemt selv at brygge sin egen øl. 

Startskit og brygudstyr

Inden du går igang med at investerer i et brygudstyr, så start med at købe et startskit og prøv at brygge øl og afprøv om det er noget for dig. Med et startskit kan du hurtigt og til en rimelig pris brygge en absolut hæderlig øl. Efterfølgende kan du begynde at investerer i et passende brygudstyr.

Det er en god ide at få råd og vejledning inden du køber. Dit brygudstyr skal være et som passer til den øl type du som regel brygger. Det skal være tilstrækkelig fleksibel til, at du kan eksperimentere med nye typer af ølbrygninger og det skal også være af en størrelse, så du kan brygge mere, men heller ikke så stort at du står med et brygudstyr, som er et mindre microbryggeri værdigt.

Ølbrygning har været kendt i Danmark i mange årtusinder. Indtil for få århundrede år siden blev familiens øl brygget hjemme i bryggerset. Det har været kvindernes rolle at brygge øl og det var ikke en lille opgave, for der blev i mange år drukket op til fem liter pr. person. Det var en stor del af manges vigtigste diæt.

Flere Nyheder