Hvorfor du skal overveje et Business Intelligence kursus

26 april 2022 Steffen Petersen

editorial

Et kursus i business intelligence (BI) kan hjælpe dig med at lære at bruge dataanalyser til at træffe bedre beslutninger for din virksomhed. BI dækker en række forskellige emner, fra datamining og warehousing til præstationsmåling og prædiktiv analyse. Hvis du leder efter en måde at forbedre dine forretningskompetencer på, er et BI-kursus en god mulighed. Læs mere om emnet i dette indlæg.

 

dax kurser

 

Hvad er Business Intelligence?

Business Intelligence (BI) henviser til processen med at indsamle, lagre og analysere data for at hjælpe virksomheder med at træffe bedre beslutninger. Ved at forstå kundernes adfærd og tendenser kan virksomhederne udvikle strategier til at forbedre salget, målrette markedsføringsindsatsen og optimere driften. Data kan indsamles fra en række forskellige kilder, herunder undersøgelser, kundetransaktioner, indlæg på sociale medier og websideaktivitet.

Når disse data er indsamlet, kan de gemmes i et datawarehouse og derefter analyseres ved hjælp af BI-værktøjer såsom datamining og maskinlæring. På den måde kan virksomheder få værdifuld indsigt, som kan hjælpe dem med at forbedre deres bundlinje.

 

Kan DAX bruges sammen med Business Intelligence?

DAX er et formelsprog, der bruges til at oprette beregnede kolonner og foranstaltninger i Power BI, Excel og SQL Server Analysis Services tabulære modeller. DAX indeholder funktioner til at arbejde med tekst, datoer, numeriske værdier og andre datatyper. DAX kan bruges til at løse komplekse forretningsproblemer, som det ville være vanskeligt at løse ved hjælp af traditionelle formler. Du kan f.eks. bruge DAX til at beregne procentdelen af det samlede salg for hver produktkategori eller til at sammenligne salget af to produkter i forskellige tidsperioder. Hvis du lærer at bruge DAX, kan du frigøre dataanalysens kraft i dine business intelligence-projekter 

Så hvis du vil blive klogere på DAX og Business Intelligence, så findes der en række firmaer, der kan give dig et kursus i, hvordan du afkoder disse systemer og implementerer det i dit arbejde.

Flere Nyheder