Hvad skal en terrasse koste?

13 June 2022 Steffen Pedersen

editorial

At have en terrasse i haven er noget af det lækreste, da man kan bruge den hele året rundt. Den kan bruges til grillaftener med vennerne, til at nyde et glas vin, når man vil slappe af, og meget mere end det. Men hvad koster det at få en terrasse? Det kommer an på nogle parametre, som vi vil komme ind på i dette indlæg.

Størrelsen er afgørende

Størrelsen af en træterrasse påvirker helt klart prisen. En lille terrasse koster måske ikke så meget som en stor terrasse, men den vil stadig kræve regelmæssig vedligeholdelse. På den anden side vil en stor terrasse helt sikkert koste mere at bygge og vedligeholde. Den vil dog også give mere plads til at underholde og nyde udendørslivet. I sidste ende afhænger beslutningen om, hvorvidt du skal vælge en lille eller stor terrasse, af, hvordan du planlægger at bruge den, og hvad du er villig til at bruge.

Det er dog også vigtigt at tænke over formen på terrassen, når man tænker størrelse. Hvis man skal have en traditionel firkantet terrasse, så er den lettere at bygge, hvor en trekantet eller anderledes terrasse kan tage længere tid. Dette vil derfor også have indvirkning på prisen, selvom det måske er en mindre terrasse.

Find priser på terrasser her: https://www.kun-terrasser.dk/priser 

image

Materialerne betyder også noget

Når du planlægger en terrasse, er materialet en af de vigtigste overvejelser. Træ er et populært valg til terrasser, fordi det er attraktivt og generelt let at vedligeholde. Den anvendte træsort kan dog have en betydelig indvirkning på prisen. Hårde træsorter som teak og mahogni er dyrere end bløde træsorter som cedertræ og fyrretræ. Desuden vil træets generelle kvalitet også påvirke prisen.

Trævarer af højere kvalitet vil være mindre tilbøjelige til at skævvride eller knække, og de vil typisk holde længere. Når du planlægger en træterrasse, er det derfor vigtigt at overveje både træsorten og kvaliteten for at få et præcist overslag over prisen.

More articles