Hvad skal du overveje, når du vælger overfladebehandling?

19 April 2021 Maya Hindsberg

editorial

Der vil komme et tidspunkt i alle gulves liv, hvor de vil være fyldt med ridser og hakker. Det gør gulvet væsentligt mere trist at se på, hvilket betyder, at du med stor sandsynlighed, gerne vil gøre noget ved det. Det kan du gøre ved at kontakte et firma som f.eks. Gulvkanonen ApS, som kan hjælpe med at slibe gulvet. Når du har fået slebet gulvet, skal du vælge en overfladebehandling. Ubehandlet træ er nemlig meget mere modtageligt over for væske, snavs og slid, og overfladebehandlingen er med til at beskytte og forsegle træet, så det modstår slid og snavs. Derudover bliver gulvet også nemmere at gøre rent, og kan også gøre noget ved, hvordan gulvet ser ud. Når du skal vælge, skal du kigge på, hvor meget slid området bliver udsat for. F.eks. bliver trapper slidt hurtigere. Derudover skal du tage højde for, hvilken træsort gulvet er lavet af og ikke mindst, hvilket udseende du ønsker, at dit gulv skal have. 

Behandlingstyper 

Hvis du har et gammelt trægulv, som f.eks. har spor af ormehuller, så kan det være oplagt at overveje sæbe. Det giver nemlig en flot og naturlig overflade. Hvis det bliver udført rigtigt, så bliver gulvet rimelig modstandsdygtig, men det kræver dog alligevel en del vask og vedligeholdelse. Når du vælger sæbe, så skal du vælge imellem natursæbe eller sæbe med hvid pigment i. Forskelen er, at den med hvid pigment er med til at fremhæve og bevare det hvidskurede look, hvilket mange er ret vilde med.

En anden mulighed er at behandle trægulvet med olie. Der hærder du gulvet, så det får en hård og slidstærk overflade. Olie kan ligeledes få med og uden hvidpigment. Olien giver en stærkere overflade end sæbe, men ikke en, der er ligeså stærkt som lak. Lak er nemlig den stærkeste overfladebehandling.

 

More articles