Husblog: hvad koster det at eje?

29 december 2020 Anne-Mette Hansen
image

editorial

Der er en hel del udgifter forbundet med at eje en bolig. Det er ikke kun afdrag på dine lån, du skal betale. Der følger faktisk en lang række udgifter, som du er forpligtet til at betale. 

Hvilke ejerudgifter har du som boligejer? Hvad kommer ud over dine faste ejerudgifter? Hvad skal du ellers tænke på? Læs med her, og bliv klædt godt på til boligjagten.

6 ejerudgifter du skal betale

Som ejer har du flere udgifter på dit hus. De er skrevet ind i salgsopstillingen på huset, når du ser på det. Det er med her, fordi det er udgifter, du er forpligtet til at betale som boligejer. Det er:

1. Ejendomsværdiskat

2. Grundskyld

3. Ejendomsforsikring

4. Udgifter som renovation, rottebekæmpelse mm. 

5. Eventuelle udgifter til ejerforening

6. Eventuelle udgifter til gæld overtaget fra sælger 

Disse udgifter kan du ikke komme udenom. Ejendomsværdiskatten bliver trukket over din skatteberegning, og grundskylden får du to gange årligt et girokort på. Ejendomsforsikring er du forpligtet til at tegne, når du ejer. Du skal også betale for f.eks. renovation, så du kan få hentet dit skrald. 

Køber du en bolig, der er en del af en ejerforening, er det også et krav, at du betaler til denne, når du køber huset. Udgiften hertil går ofte til at vedligeholde fællesområder og lignende. 

Andre udgifter derudover 

Hvad skal du ellers betale? Der er naturligvis flere udgifter forbundet med at eje bolig end blot disse seks. Du skal selvfølgelig betale af på dine lån, det er din “husleje”, når du ejer en bolig.

Derudover skal du også betale for dit forbrug. Det vil sige, det du bruger i vand, varme og el. Du har måske været vant til, at disse udgifter var en del af din husleje, da du lejede. Men som boligejer betaler du selv disse. 

Læs meget mere om udgifter ved at eje her!

Flere Nyheder