Gulvafslibning i Jylland

18 January 2022 Agner Clausen

editorial

Trænger dit trægulv til en opfriskning? Måske er det slidt, eller der er malingklatter og limrester, som giver gulvet et kedeligt udtryk. Så er det tid til en afslibning eller afhøvlning samt en efterbehandling.

Skal mit gulv afslibes eller afhøvles?

Man afhøvler typisk et gulv, fordi der enten er fernis eller spartelmasse, eller fordi gulvbrædderne er beskadigede, har store ujævnheder eller er skæve. I disse situationer vil det være nødvendigt at gå dybere ned i træet, for at få det optimale resultat.

Men i de fleste tilfælde, kan man nøjes med en gulvafslibning. Det gælder, hvis der er hakker eller ridser i gulvet, hvis gulvets overflade er meget beskidt, eller hvis der er store farveforskelle på gulvet. Man går ikke ligeså dybt med en afslibning.

image

Hvor lang tid tager en afslibning?

Hvor lang tid en afslibning tager, afhænger af gulvets nuværende stand, så man kan ikke præcist sige hvor længe det tager. Men en professionel gulvafsliber er som regel 4-5 timer om at slibe 50 m2 gulv. Det der tager længst tid er efterbehandlingen, da gulvet skal tørre op mellem hver påføring.

Er mit gulv tykt nok til en afslibning?

De fleste plankegulve er tykke nok til en afslibning, da man ved en afslibning kun fjerne ca 1 mm. Du kan se hvor tykt dit gulv er, der hvor radiatorrøret går ned gennem gulvet. Alternativt fjern et dørtrin. Er du i tvivl, så spørg en fagmand.

Gulvkanonen har stor erfaring med gulvarbejde

Gulvkanonen har specialiseret sig i afslibning, afhøvling og efterbehandling af trægulve. Gulvkanonen samler på glade kunder. De har 4,5 stjerner af 5 hos Trustpilot (over 1500 anmeldelser) og har mere end 10 års erfaring med gulvarbejde. Tag dig en snak med en af Gulvkanonens dygtige medarbejdere. De rådgiver og inspirerer dig gerne med, hvilke alternativer der findes med hensyn til bland andet efterbehandling af gulvet.

 

More articles