Godt at vide om gulvafslibning

09 December 2020 Maya Hindsberg

editorial

Står du og har brug for at få slebet dit gulv? Det er heldigvis det samme, om det er gulvafslibning i Albertslund eller på Frederiksberg. Men hvad skal man vide, før man får slebet sine gulve? Først og fremmest skal du vide, hvordan du bedømmer, om gulvet skal slibes. Det ved du, når der er ridser og mærker i gulvet. Det er dog langt hen af vejen en bedømmelsessag. Derudover kan du tage stilling til, om du vil gøre det selv eller hyre nogle til arbejde. Der er også efterbehandling og så selvfølgelig, hvilken forberedelse du skal forholde dig til.

Forberedelse

Der er vise ting at forholde sig til, når du skal have slebet sit gulv, uanset om du gør det selv eller ej. Hvis du gør det selv, skal du selvfølgelig have fat i de relevante maskiner, hvilket inkluderer en stor slibemaskine og en kantsliber. Derudover skal du fjerne møbler og dække de møbler, som ikke kan fjernes fra rummet, til. Det skal du, for selvom de fleste slibemaskiner har sug, vil du stadig risikere, at der kommer en del støv ud i rummet, og det ønsker du ikke sætter sig. Er der sprækker eller nøglehuller, vil du derfor også gerne lukke dem med afdækningstape.

Efterbehandlinger

Der er forskellige efterbehandlinger. Du skal generelt forholde dig til, hvilket udseende du ønsker dig, og hvor slidstærkt det skal være. Hvis du gerne vil have lyse gulve, kan det anbefales at gøre brug af lud først og så efterbehandle med enten sæbe, lak eller olie.

Sæbe har den fordel at det holder gulvet lyst, men det kræver en del vedligeholdelse. Olie gør gulvet lidt mere varmt, men holder til gengæld noget bedre og er nemmere at rengøre. Det giver et meget naturligt look og er meget populært i Danmark. Lak er det mest slidstærke, men du er nødt til at slibe hele gulvet, når der er kommet ridser i det.

More articles