Giv dit træværk en makeover

09 October 2020 Maya Hindsberg

editorial

De fleste sommerhuse eller villaer har en form for træværk på deres grund, uanset om det er en træterrasse, et skur eller noget helt tredje. Det forholder sig dog sådan at træværk skal gennemgås og males med jævne mellemrum. Det skal man, fordi træ bliver gammelt og rådner og derfor skal udskiftes med tiden. Inden man begynder på at male og gennemgå træet er det dog en rigtig god ide at starte ud med at få træet sandblæst.  

Hvad er en sandblæsning og hvorfor skal jeg gøre det?

Når træ har stået og været udsat for vind og vejr, så samler det en del skidt og snavs, malingen bliver gammel og slidt og der kommer glatte grønne alger. Det kan en sandblæsning heldigvis fikse.

Sandblæsningen er nemlig med til at fjerne snavs og gammel maling og efterlader træet nøgent og rent. Det gør det nemmere at se hvilken del af træet, der skal renoveres og udskiftes, hvis det er blevet råddent, men det gør det også nemmere at male. Oveni så vil resultatet også blive flottere og det vil holde længere. Du kan evt. få en maler på Frederiksberg til at tage et kig og male det.

Ring og modtag mindst tre tilbud 

Hvis du kender en maler og du ved at vedkommende gør et godt job, så behøver du ikke læsere videre. Hvis du derimod ikke kender en, bør du virkelig overveje at bruge lidt ekstra tid på at finde en god en. Det er nemlig ikke en god ide at ringe til den første og den bedste. Det kan nemlig ende med, at de er dyre og dårlige.

Når du ringer rundt og får dine tilbud, skal du også få oplyst, hvilken maling de gør brug af. Jo bedre maling, jo længere holder resultatet og det er værd at investere i.

More articles