Fjern gammel lak og fernis med en grundig gulvafhøvling i Tilst

08 May 2019 Astrid Pedersen

editorial

Mange danske hjem er forsynet med et trægulv, som er dækket af maling, lak eller fernis. Hvis du netop har købt ny bolig, og denne er udstyret med et trægulv af denne type, bør du ikke fortvivle. Heller ikke selv om du ønsker dig et noget lysere og mere tidssvarende look – for eksempel i form af et lud- eller sæbe behandlet trægulv. Det er nemlig sandsynligt, at dit ønske kan gå i opfyldelse med hjælp fra dit lokale gulvfirma.

Hvordan fjerner man maling, lak eller fernis fra et trægulv?

Når det mørke gulv skal være lyst og pænt, kan dette ske ved hjælp af en grundig gulvafhøvling. Ved en gulvafhøvling skrælles det øverste lag – inklusive lak eller maling – af gulvet, og åbenbarer et nyt lag af træværk neden under. Dette sker med en gulvafhøvling maskine, som er forsynet med en valse, hvorpå små skarpe knivskær er monteret. En maskine til gulvafhøvling er således noget mere omstændelig at arbejde med, end en gulvafslibning maskine (som sliber ved hjælp af sandpapir). Du bør derfor overlade denne opgave til en professionel gulvmand, som kender maskinen, og ved præcist hvor meget (eller lidt) der skal høvles af gulvet.

Når et trægulv skal afhøvles, er det ligeledes vigtigt at få fastslået, om det overhovedet kan tåle denne temmelig invasive behandling. Her kan en dygtig håndværker også hjælpe dig. Hvis en gulvmand vurderer, at dit trægulv er for tyndt til at en gulvafhøvling er forsvarlig, bør du indrette dig efter hans anvisninger. Ellers risikerer du, at der går for meget materiale tabt ved en gulvafhøvling – og så kan gulvbrædderne blive så tynde, at de knækker.

Få det bedste tilbud på en gulvafhøvling med tilhørende efterfølgende behandling

Når du vælger at lade gkservice.dk forestå din gulvafhøvling, får du oven i købet en gulvafslibning og en efterbehandling af dit trægulv – for eksempel med sæbe eller lud. Læs mere på gkservice.dk

More articles