Få smukke gulve med gulvafslibning

12 March 2021 Maya Hindsberg

Der vil komme et tidspunkt, hvor lakken på dit gulv vil blive slidt igennem, eller hvor træets overflade er blevet ridset og hakket. Der vil det, uanset hvilken behandling træet har fået, være tid til at slibe gulvet. Det er en måde at fjerne det slidte lag på gulvet, og efterlade det så pænt som nyt.

Når du har fået afslebet gulvet, vil det være tid til at vælge efterbehandling, og her har du frit valg på alle hylder, selvfølgelig med de begrænsninger, som dit trægulv nu har. Nogle trætyper har nemlig begrænsninger. Uanset hvad, så har behandlingerne både fordele og ulemper. Det er derfor primært et spørgsmål om, hvilket udseende du vil have, hvor meget slid det skal kunne tåle, og hvor meget vedligeholdelse du gider. Hvis du har et hjem, hvor der er meget trafik, en hund med klør eller børn, der smider med ting, kan det f.eks. være en god ide med et lakgulv, da det både er mørkt, så ridser ikke står i kontrast, men også fordi, det er meget slidstærkt. Læs mere på https://xn--gulvafslibning-kbenhavn-0mc.dk/.

Hvordan og hvorledes med forberedelse?

Når du skal have slebet dit gulv, er der nogle ting, du skal have styr på. Tal derfor med det firma, du har levet til formålet. Er det f.eks. dig eller dem, der skal sørger for, at synlige søm bliver dykket ned i overfladen? Hvis de ikke bliver dykket, vil de nemlig kunne rive slibepapiret i stykker og ødelægge maskinen.

Fejelister skal også fjernes fra alle vægge og dørtrin, så der kan blive slebet helt ud til kanten. Der kan det godt betale sig, at være forsigtig og lægge listerne et sted, du kan finde igen, da du så vil kunne genbruge dem.

Når du alligevel skal slibe dit gulv, er det også et godt tidspunkt at tjekke, om du skal udskifte skadet træ, så dit gulv, får det bedste resultat.

More articles