Du kan genanvende mere plastik, end du tror

14 June 2021 Anders Lundtang Hansen

editorial

Det handler for tiden ikke bare om, at vi husker at sortere vores plastik korrekt, så det kan blive genanvendt af samfundet: Det drejer sig lige så meget om, at vi formår at udnytte det til fulde.

For selvom vi genbruger plastik, så skal det stadig nedbrydes og omdannes, hvilket tager tid og trækker på miljøets ressourcer.

Derfor skal du også være i stand til at tage noget plastik og se, om du selv kan udnytte det eller omdanne det til noget, som du kan bruge derhjemme.

Du skal du tænke på, at man næsten kan lave det meste af plastik, om det er hård eller blød plast, så hvis du har nok af den slags, så er det bare med at se på det og forsøge at være kreativ.

Her tænker vi helt hen til, at du kan skabe kunst af gammel plastik, som kan udstilles og få folk til at tænke over vores ressourcespild i verden, til at du laver noget funktionelt ud af det plastik, du har fået med dit køb.

Hvad kan du finde på at genanvende plastik til?

Disse praktiske sager kan jo være alt fra, at du laver en holder til din tandbørste, til du laver en vandkande til udendørsbrug.

Nogle mennesker synes måske, det er lidt ulækkert, når der måske er tale om skrald, og især hvis det plastik har indeholdt mad.

Men man kan sagtens gøre plastikken virkelig ren, så den fremstår som helt ny – og den enes skrald er tit den andens guld.

Selvom du måske kun er i en periode, du bruger dette plastik til genanvendelse, så er det meget bedre, end at du bare smider det ud, når det har udtjent sit hovedformål.

Du drømmer ikke om, den forskel sådan en lille handling kan gøre i det store løb – og tænk så, hvis du kan inspirere andre til at gøre det samme!

More articles