Derfor er det vigtigt at forstå sine ejerudgifter
Uanset om du er boligejer eller er på udkig efter en ny bolig, kan denne artikel være relevant for dig. Der er mange ting at forholde sig til, når man skal købe ny bolig. Der er mange nye udgifter og omkostninger, som man skal indregne i sit budget. Derfor er der mange der tager en dialog med ens bank for at få lagt et retvisende budget. Her er det mindst ligeså vigtigt, at du kender dine omkostninger og forstår hvilke parametre du selv kan påvirke. En ting som ligger helt fast er ejerudgifterne i forbindelse med et boligkøb. Ejerudgifter er de faste omkostninger som du har i forbindelse med din bolig. Det vil sige, at det ikke indeholder forbrug som f.eks. vand, varme og el.
Hvad indeholder ejerudgifterne?
Ejerudgifterne i forbindelse med et boligkøb vil altid være der. Det kan naturligvis ændre sig en lille smule fra år til år, men det vil ikke være meget. Selvom du har betalt dit lån ud i boligen, vil dine ejerudgifter hvert år være de samme. Ejerudgifterne indeholder blandt andet ejendomsværdiskat. Ejendomsværdiskatten er prissat efter 1 % af værdien for grunden samt de bygninger der måtte være på grunden. Det en opkrævning der kommer fra skattevæsenet. Typisk bliver det opkrævet sammen med din årsopgørelse.
Herudover er grundskyld også en del af ejerudgifterne. Det kan måske forveksles med ejendomsværdiskatten, da du også her betaler en sats for at eje grunden i den aktuelle kommune. Her bliver du opkrævet af den lokale kommune. Satsen er forskellig fra kommune til kommune. Du skal forvente at få 2 opkrævninger om året fra din lokale kommune.
Til sidst vil være der udgifter til ejerforeningen samt ejendomsforsikringen.
Bliv klogere på ejerudgifterne
Hvis du ønsker at vide mere om de enkelte poster, eller ejerudgifterne generelt, kan du læse mere her hos https://husblog.dk/forstaa-dine-ejerudgifter-som-boligejer/.