Alkoholbehandling – når du eller din nærmeste drikker for meget

02 september 2020 Astrid Pedersen

editorial

Alt for mange mennesker lever på kanten af – eller midt i – et farlige misbrug af alkohol.

Når et menneske udvikler alkoholisme er det begyndelsen på en rigtig farlig vej. Alkohol i større mængder over længere tid er nedbrydende for såvel kroppen og for hjernen som for sjælen – og for personligheden. Og det er ikke udelukkende den direkte misbrugsramte person som lider under afhængigheden.

De pårørende i form af den nære familie, vennerne, kollegerne og den misbrugsramtes øvrige omgivelser påvirkes også. Dette kan være rigtig svært, især for de som er tættest på den alkoholiserede person. At leve med en alkoholiker er ikke blot en daglig kamp for at holde skruen i vandet.

Det er for manges vedkommende også et dobbeltliv, idet misbrug og afhængighed stadig er et af vor tids største tabuer. Og her vil mange forsøge at skabe et præsentabelt image ud ad til mens familien måske er ved at bryde sammen inden for hjemmets fire vægge.

Hvordan hjælper jeg bedst min misbrugsramte ægtefælle eller kæreste?

Er du således tæt på en person som du har under mistanke for at have udviklet – eller være i gang med at udvikle – et alkoholmisbrug, bør du omgående tage affære. Især fordi alkoholikere er verdensmestre i at skjule deres misbrug og afhængighed, især i de spæde faser.

Et alkoholmisbrug tager lang tid at udvikle, og når det først er blevet så grelt at det ikke længere kan skjules er det med overvejende sandsynlighed allerede behandlingskrævende. Derfor bør du sørge for at få den misbrugsramte til at opsøge behandling – og du bør ikke tøve med at involvere andre pårørende i projektet.

Hos Behandlingscenter Søby Park kan du få råd og vejledning i forhold til hvorledes du motiverer din kæreste eller ægtefælle som drikker for meget til at gå i behandling. Læs mere på behandlingscentersoebypark.dk

Flere Nyheder