Flottere hud med ansigtsmasker

10 June 2020 Astrid Pedersen

editorial

Er din hud i perioder tør og skællet, danner der sig ofte urenheder og bumser i huden, eller har den en tendens til at fedte omkring næsen eller i panden? Så kan du hjælpe den med at genvinde sin balance med en ansigtsmaske.

Hvorfor bruge ansigtsmasker?

Måske tænker du at du ikke har brug for en ansigtsmaske. Din hud klarer sig nok med fugtigheds creme og en afrensning morgen og aften. Men her skal du tænke på at huden i dit ansigt udsættes for utroligt meget i løbet af en helt almindelig dag.

Sollys, luft forurening og dårligt indeklima på kontoret sætter sine spor i huden. Dertil kommer hormon forandringer i løbet af din cyklus, vitamin mangel i perioder med mangelfuld kost (og måske øgede mængder af alkohol) og almindelig hverdags stress. Din hud kan, lige som du selv, trænge til forkælelse i ny og næ. Og det kan du give den med en lækker ansigtsmaske.

Hvilke slags ansigtsmasker findes der?

Der findes mange forskellige varianter af ansigtsmasker, som hver især passer til forskellige hudtyper. Til den fedtede hud, hvis porer og hårsække har en tendens til at stoppe til, kan en rensende maske anbefales. Disse ansigtsmasker fås som peel off masker, som trækkes af huden og tager urenhederne med sig.

Rensende ansigtsmasker kan også fås i en udgave som er let eksfolierende, hvor masken rulles af med fingerne. Og så er der rensende ansigtsmaske som indeholder aktivt kul, som binder urenheder og fedt.

Er din hud mere til den tørre og sarte side, bør du anvende en nærende og fugtende ansigtsmaske. Med en sådan maske kan huden på skånsom vis blive gennemfugtet og dermed genvinde sin glød og udstråling.

Du kan finde et stort udvalg af ansigtsmasker hos Sephora – se det store og velassorterede udvalg på sephora.dk

More articles