Gulvafslibning – værd at vide

19 April 2021 Maya Hindsberg

editorial

Når lakken på dit gulv er begyndt at se slidt og trist ud, så er det måske på tide med en gulvafslibning fra Gulvkanonen. Har du børn eller en stor hund, så skal du f.eks. forvente, at du skal slibe og pleje dit gulv oftere, end hvis du ikke har. Din livsstil spiller altså ret meget ind på, hvor hurtigt du får mærker i dit gulv. Fordelen og ulempen er, at den slags ridser er nemme at se, men også nemme at slippe af med igen, hvilket gør det en del nemmere. Afhængig af overfladebehandlingen, kan det også tænkes, at ridserne kan vaskes væk. 

Når du har slebet gulvet, skal du også bestemme dig for, hvilken efterbehandling du vil have. Der er fordele og ulemper ved dem alle, så det er i stor grad et spørgsmål om, hvad du har brug for. Skal det være nemt at vedligeholde og rengøre? Er der et bestemt udseende du ønsker?

Hvordan foregår slibning af gulve?

Når du skal have slebet dit gulv, starter man med at grovslibe det. Det bliver primært gjort for at fjerne tidligere efterbehandling og rette eventuelle ujævnheder ud. Hvis ujævnhederne er rigtig store, kan det være nødvendigt at høvle gulvet. Når du har fået slebet det, står du tilbage med en flot og ensrettede overflade over hele gulvet, hvilket er et godt fundament. 

Når det er blevet gjort, så går finslibningen i gang. Det er det, som giver en glat og flot overflade, og som giver et pænt gulv i slutningen af processen. Når slibningen er færdig, så er det på tide at beslutte, hvilken efterbehandling du ønsker. Når træet er ny slebet, er det nemlig meget sårbart, og det har derfor brug for beskyttelse i form af efterbehandling. Der kan du vælge imellem sæbe, lak og olie. Lud er også en mulighed, men er primært noget, der bruges til at lysne gulvet.

More articles