Undgå at falde over en dørstopper

26 juli 2020 Anders Lundtang Hansen

editorial

En god dørstopper er jo virkelig en praktisk anvendelighed, når man har erhvervet sig sådan en af slagsen, der rent faktisk er skabt til det, og man ikke bare har lavet noget provisorisk derhjemme, der skal sørge for i løbet af dagen, at døren ikke smækker i.

Og det behøver ikke være en tonstung dørstopper af et omfangsrigt materiale, for selv en lille, undseelig en af plastik kan også sagtens gøre jobbet.

Men der er ofte også en grund til, at dørstopperen har en pangfarve: det er, så man let kan se den på afstand, om den er i brug, eller man skal finde den.

For hvis den havde farve som gulvet eller var mørk i det, ville der være en stor chance for, at man lige kunne falde over den, som man gik tæt på døren; og er man virkelig uheldig, så kan det få fatale følger.

Heldigvis er vi sjældent så klodsede, men derfor kan man godt gøre sit for, at man ikke kommer til at trippe over ens dørstopper.

Og det drejer sig ikke om, at man netop skal hen at have fat i en dørstopper, der fylder rigtig meget, eller at man installerer lys i den, som blinker, så den er lettere at få øje.

Det er netop sådan noget med, at man får fat i en dørstopper, der har en skrigende farve, så den er let at få øje på, og så har den ofte en ru overflade, så døren ikke glider af, når man presser dørstopperen under den – dette greb gør også, at det er lettere at mærke, om man har fat i en dørstopper eller ej med hænderne.

Sæt den så også, så den ikke stikker for langt frem, hvis du kan undgå dette: eventuelt ved at sætte den lidt på skrå, så folk på vej ind eller ud af rummet ikke kommer for tæt på dørstopperen.

 

Flere Nyheder