Styrk dine faglige kompetencer med efteruddannelse

21 November 2021 Silje Hansen

editorial

Uanset om du er faglig eller ufaglært, kan det være en fordel at bygge på med kompetencer og færdigheder. Det vil styrke din position på arbejdspladsen, fordi du kan byde med flere arbejdsopgaver og træde til, hvis det bliver nødvendigt for virksomheden. Det vil også kunne åbne op for nye arbejdsopgaver eller arbejdspladser som netop tilbyder de arbejdsopgaver, som du helst vil arbejde med.

Der findes en række forskellige efteruddannelser som du kan vælge alt efter om du er ledig eller i job. Det er oftest korte forløb, hvorfor du hurtigt kan komme videre på jobmarkedet eller bygge på dit CV. Det giver dig også mulighed for at kunne starte på en efteruddannelse selvom du er i job. Dermed kan det blive en lettere overgang for dig, hvis du ønsker at arbejde med noget helt andet eller blive bedre til det du laver. 

image

Hvem tilbyder gode efteruddannelser?

Er du i markedet for at finde en efteruddannelse, er der i dag flere steder, hvor du kan starte et kursus eller forløb. Det kan f.eks. være et certifikat til at køre en gaffeltruck eller en kran. Det kan også være et kursus i at kunne køre bus eller en større personvogn. 

Det kan stille dig bedre i en ny jobsituation, hvis du søger en stilling som kranfører, buschauffør eller skal arbejde på et lager. Dermed skal din nye arbejdsgiver ikke bruge ressourcer og tid på at sende dig afsted til dette kursus. 

Der er dog mange virksomheder der investerer i deres medarbejdere. Dermed skal man ikke ud og finde yderligere arbejdskraft, da man i stedet kan opkvalificere sine nuværende medarbejderstab. 

Her kan du finde et stort udvalg af efteruddannelser

Hvis du holder til i Syddanmark, kan du finde en del kurser at vælge mellem hos eucsyd.dk. Dermed kan du lettere komme i job eller stille dig bedre på dit nuværende arbejde.

More articles