Professionel maler på Frederiksberg: Lad din mavefornemmelse guide dig, når du vælger farver

25 September 2020 Camilla Skøtt

editorial

Det er let at lade sig friste af boligmagasinernes glitrede billeder, men det er ikke alt, der fungerer godt på billeder, som fungerer lige så godt i det virkelige liv.

Er du interesseret i boligindretning, og vil du gerne skabe en særlig stemning i hjemmet ved at male en eller flere vægge – ja, så er du ikke den eneste. Det er populært som aldrig før at få farverne op på de store flader, og du rammer bestemt ikke ved siden af, hvis du maler derhjemme.

Men hvilke farver skal du vælge – dét er det store spørgsmål.

Vi har talt med en maler, og her kommer svaret prompte: ”Du skal vælge de farver, du godt kan lide!” Men betyder det, at du ikke skal vælge de farver, der er mest populære? Både og, siger maleren: ”Du kan sagtens vælge de populære farver, hvis det vitterligt er dem, du godt kan lide. Du skal bare lige overveje, om du godt kan lide dem, fordi du har set dem på billeder i boligbladene masser af gange, eller om du kan lide dem, fordi de passer til dig, din stil og din indretning.”

Lad din intuition bestemme

Ifølge den maler, vi har talt med, er det ikke svært at vælge farver til hjemmet – det handler bare om at lytte efter, hvad maven fortæller dig: ”Du skal ikke vælge ud fra, hvad andre siger eller hvad bladene foreskriver – du skal vælge den eller de farver, der passer til dig. Spørg dig selv, hvad du godt kan lide, og prøv det af. Det værste der kan ske er, at du skal male det over igen, og så er dét altså heller ikke værre. Slet ikke hvis du får en professionel maler til at gøre det.”

Held og lykke med jagten på den nye farve til dit hjem, har vi så kun tilbage at sige!

More articles