Ølbrygning – det nye sorte

18 maj 2022 Lotte Hindsberg

editorial

Noget af det hyggeligste om sommeren er at sidde udendørs sammen med ens venner eller familie og nyde noget dejligt mad og en kold øl. Forstil dig så, hvis øllen er en du selv har brygget og som er nøje tilpasset til den mad i sidder og spiser. Det kan næsten ikke blive bedre eller smukkere. Det er en af årsagerne til at ølbrygning er blevet så populært de sidste par år. 

Selvfølgelig gør vores mange rejser til udlandet også sit, da vi har lært at øl ikke bare er øl. Det har også betydet at der er dukket mange nye microbryggerier op, der har pustet til vores lyst til selv at brygge øl.

ølbrygning

Ølbrygning som hobby

Ølbrygning som hobby er fantastisk, blandt andet fordi det kan ske på alle niveauer. Du kan nørde helt vildt eller bare være en glad amatør, der er glad ved at brygge en god basis øl. 

I dag anses ølbrygning nok primært som en mandeting, men intet kan være mere forkert. Det har været kvinder der har brygget huset øl i årtusinder. Tilbage i oldalderen blev kvinder endda kigget på med respekt. Et væsen der kunne noget så fantastisk som at give liv og brygge en gylden drik med sådan en fantastisk effekt burde respekteres.

Senere tog mændene over, da de fandt ud af at der var mange penge i øl og ølbryggeri. Det første bryggerlaug i Danmark blev stiftet i 1515 i københavn. Dog forsatte mange med selv at brygge øl. Især på landet. En hver ung pige med ønske om at blive gift viste hvordan hun bryggede øl.

Der er flere måder du kan lære at brygge øl. Du kan tage på et ølkursus. Det er hyggeligt og gør det gerne med venner. Husk dog at sørge for transport hjem.

Du kan også læse bøger eller gå på nettet.

Flere Nyheder