Hvordan afskaffer du batterier korrekt?

14 marts 2019 Anders Lundtang Hansen
Hvordan afskaffer du batterier korrekt?

Der findes rigtig mange forskellige typer af batterier, hvilket blandt andet kan være de mest velkendte, som de fleste mennesker har liggende i en bunke af i skuffen: AA- og AAA-batterier.

Nogle gange har man også de små runde batterier liggende, og det er også meget smart lige at have et nivolts-batteri liggende, da mange hjemmeapperater skal bruge sådan et for at virke.

Så er der de mere specifikke batterier til biler, motorcykler, både og andet, som man måske ikke ligefrem har mange liggende af i skabet, men som man køber ved lejlighed, når man skal bruge dem.

Om du mangler de kendte batterier eller leder efter et meget eller lidt specifikt batteri, så er der ét sted, hvor du med langt største sandsynlighed kan finde disse batterityper.

Det er hos Batteribyen.dk.

Verden bevæger sig ganske vist i en retning, hvor man enten forsøger at udskifte batteri-benyttede produkter til nogle, der skal lades op via en strømkilde, eller som kan omsættes naturens naturlige energi til energi ved benyttelse af varen.

Men det ændrer ikke på, at der stadig er mange ting, der skal bruge batterier. Nogle batterier kan heldigvis lades op, så man kan skåne naturens ressourcer på den måde, mens andre batteri-varianter er af den art, der vitterligt kun kan bruges én gang, og så skal de bortskaffes.

Og hvordan gør man set det mest forsvarligt?

Du skal i hvert fald ikke smide dem i skraldespanden sammen med alt det andet affald, da batterier skal bortskaffes på en bestemt måde for sig, så de kan nedbrydes eller omskabes på rette vis.

Nogle gange kan man være heldig, at man ved ens lokale supermarked kan finde en genbrugsspand til aflevering af batterier.

Ofte er der dog ingen anden løsning, end at man må på genbrugspladsen for at komme af med batterierne på den bedste måde.

Men husk på, du gør miljøet en god tjeneste på denne måde!

Flere Nyheder