Hvor hurtigt kan du få indsat dit lån til forbrug?

26 april 2021 Anders Lundtang Hansen

editorial

De fleste lån bliver jo ordnet digitalt, da vi danskere har stor tiltro til bankerne, men man skal ikke langt sydpå til andre lande, før man stadig er glad for de fysiske kontanter, da der er større sikkerhed i at have ens penge i hænderne end at betro dem til bankerne.

Problemet er jo bare, at der også kan gå inflation i de fysiske penge, som der kan gå inflation i de digitale penge, som vi stort set aldrig ser fysisk.

Men faktisk tager det længere tid at få de fysiske penge i ens hænder, end det gør at få dem fysisk – i langt de fleste tilfælde.

Hvis man skal låne penge og have dem fysisk, skal man enten bede om et mindre beløb eller satse på, at udlåneren har et stort bundt penge liggende.

Den slags har private personer sjældent – og i så fald er der nok noget mistænkeligt ved det – og bankerne ligger efterhånden også inde med få kontanter, så de undgår bankrøverier.

Det kan gå hurtigt og mindre hurtigt at få ens lån udbetalt

Hvis du skal i din bank og låne et større beløb, så skal man som regel mødes, hvor man lige diskuterer din økonomi og ser på, hvad der kan lade sig gøre.

Måske kan du blot låne en del af beløbet, eller også mener man, at den bedste løsning i dit tilfælde er at give dig en kassekredit.

Når man er nået til enighed, så er der nok en del papirarbejde, der skal ordnes og gives tilladelse fra begge partner, så lånet officielt kan gå igennem, men så burde der heller ikke gå længe, før man får pengene udleveret.

Benytter man sig af de såkaldte kviklån, så kan man som regel opleve, at pengene er indsat på ens konto kort tid efter, at man er blevet godkendt.

Så det går generelt hurtigst at få pengene, når man låner digitalt.

Flere Nyheder