Hav ikke et alt for stramt armbånd på!

10 June 2020 Anders Lundtang Hansen

Nogle gange ender man bare med at køre rundt i sine sædvanlige vaner, så man ikke rigtig tænker over, at man utilsigtet er ved at gøre skade på sig selv.

Du kender måske den der historie om, at hvis man tager en frø og smider den ned i kogende vand, så vil den hurtigt hoppe op igen.
Men sætter man den ned i tempereret vand og langsomt skruer det op til kogepunktet, så vil den koge og ikke flygte.

Dette er nok mere en vandrehistorie, end den er reel, men der er måske noget om det, hvor man kan bruge det til sammenligning i vores fremadrettet fortælling.

For du fik måske et armbånd, som du holder virkelig af, og du har sørget for, at det ikke hænger og slasker, så det eventuelt kunne falde af, uden du opdager det, men det skal jo hellere ikke stramme dig.

Men med tiden vokser du, eller dine muskler vokser, eller du skifter arbejde, så du ender med at bruge hænderne mere, så dine håndled vokser sig store, og armbåndet bliver siddende her.

Dette gælder både, om man så er typen, der tager det af hver aften, eller man konstant har det på.

For hvis man nu bare skal låse det armbånd på, end at man skal have det over fingrene hver gang, så vænner man sig måske til, at det armbånd skal sidde i et bestemt hul, hvorfor man ikke skifter dette.

Men det er ikke godt for blodomløbet, og hvis man bliver ved med at have stramme armbånd på, så kan det ende med, at man gøre uforvarende skade på sig selv.

Desuden vil dit elskede armbånd også langsomt gå i stykker, fordi det ikke kan holde til, at du har det på så tit og benytter det i samme hul.

Derfor bør du tage det af jævnligt – og få det renset.

More articles