Gulvafhøvling i Skødstrup ved rutineret håndværker

11 May 2019 Astrid Pedersen

editorial

Har dit gamle trægulv set bedre dage, og overvejer du at brække det op og få lagt et nyt, bør du tænke dig om en ekstra gang. Det er en temmelig tidskrævende og omstændelig – for ikke at nævne omkostningsfuld – affære at få lagt nyt trægulv. I hvert fald hvis gulvet skal have en vis kvalitet.

Hvis dit gamle trægulv er originalt, er der en overvejende sandsynlighed for, at det netop er af god og solid kvalitet. Dengang træ var standard som gulvbelægning i huse og i lejligheder, holdt trægulvene en ret høj standard. Og dette betyder, at dit trægulv højst sandsynligt vil kunne blive flot igen med den helt rigtige behandling.

Hvilken behandling skal jeg vælge til mit trægulv?

Som tommelfingerregel kan man sige, at såfremt dit trægulv kun lider af overfladiske skader fra dagligdags slitage, kan du nøjes med at få foretaget en effektiv gulvafslibning. Dagligdags slidskader tæller misfarvede plamager fra solens stråler (også kaldet solfalming), skjolder fra spildte væsker, og ridser fra eksempelvis møbler, legetøj eller kæledyrenes kløer.

Ved en gulvafslibning slibes på skånsom vis 1 – 2 millimeter af træværkets overflade ved hjælp af sandpapir, monteret på en sliberondel. Resultatet er som oftest et smukt og ensartet gulv uden spor af slid i overfladen.

Har dit gulv der imod alvorlige skader – for eksempel fra en vandskade – eller er gulvet dækket af mørk fernis fra den gang det var moderne, skal der en professionel gulvafhøvling til. En gulvafhøvling er en anderledes invasiv procedure, hvor der ved hjælp af knive monteret på en valse skrælles helt op til fem millimeter af gulvet. Hvor du i princippet godt kan udføre en gulvafslibning selv, frarådes det på det kraftigste, at du kaster dig ud i en gulvafhøvling på egen hånd. Her bør du alliere dig med en dygtig, faglært gulvmand.

Få et godt tilbud på en professionel gulvafhøvling på gkservice.dk

More articles