Gratis behandling af alkoholafhængighed

07 oktober 2020 Lotte Hindsberg

editorial

Der er i Danmark gratis behandling for alkoholafhængighed og andre former for misbrug. Tidligere blev en misbruger afgiftet og så sendt hjem med et glas antabus. I dag har man fundet ud af at antabus ikke er nok til at holde en alkoholiker tørlagt. Trangen til alkohol er større end frygten for at blive syg. Derfor er en behandling af alkoholafhængighed i dag meget anderledes end tidligere. 

Alt afhængig af hvor voldsomt et alkoholmisbrug, kan det være nødvendigt med en afgiftning først. En krop der er vant til store mængder af alkohol kan gå i chok, hvis den fra den ene dag til den anden ikke længere får den nødvendige mængde. I værste tilfælde kan man dø.

Helhedsorienteret behandling

I dag ved man at et glas antabus og en afgiftning langt fra, er nok til at få en misbruger til at blive rask. Det er nødvendigt at finde ud af årsagen til misbruget og også give misbrugeren nye og bedre værktøjer til at håndtere de nødvendige konflikter, der er en del af dagligdagen.

Der arbejdes også med at skabe kontakt til gamle venner og familie, såfremt at kontakten ikke længere er tilstede. Kontakten til familien og gamle venner er vigtig i forhold til at forblive ædru. Derfor tilbydes pårørende også hjælp. Det kan være hjælp til hvordan de bedst kan støtte og hjælpe misbrugeren til at forblive ædru. Det kan også være en mere direkte hjælp. Mange pårørende til en misbruger er selv ofre og har brug for hjælp, da de måske selv er endt i et misbrug eller er påvirket i større og mindre grad.

Tiden efter endt behandling er også vigtig. Mange føler sig ensomme fordi det kan være nødvendigt at bryde med ens gamle netværk, som ofte også selv er misbrugere. Det er vigtigt at der er et alternativ.

Flere Nyheder