Få ensartet trægulve med en gulvslibning

31 May 2021 Lotte Hindsberg

editorial

Kender du det? Du kommer hjem og sætter dit våde fodtøj i gangen. En gang hvor du har trægulve. Det kan også være at du har et trægulv uden gulvtæpper i spisestuen og det kan ses at der fra tid til anden, er nogle der er kommet til at spilde mad på gulvet. 

Heldigvis er det muligt at få en gulvafslibning på noget af gulvet og du behøver derfor ikke få afslebet hele din boligs gulv, blot fordi noget af det trænger. Det er muligt at få gulvet afslebet, uden at det kommer til at se anderledes ud end resten af boligens gulve. 

Kan du selv afslibe gulvet?

Mange vælger selv at slibe gulvene og det er i princippet heller ikke noget problem, men i et tilfælde hvor du ikke skal have slebet hele gulvet og du ønsker, at der ikke skal være den store forskel i forhold til de andre gulve, bør du overveje at få om det ikke vil være bedre at få en fagmand til at udføre opgaven. 

Han vil have den nødvendige erfaring, der sikre dig at gulvet bliver som ønsket.

Ønsker du selv at afslibe gulvet er det en god ide at starte med et godt forarbejde. Få rengjort gulvet, ellers vil snavset sætte sig i gulvet når du sliber det og sikre dig at alle søm er slået ned, så det ikke ødelægger det kostbare sandpapir. Sæt ledninger op og luk af, så det ikke støver ind i de andre rum. Årsagen til at du skal lave dette grundige forarbejde, er at du betaler for maskinen der skal slibe dit gulv, fra når du går ud af døren til du kommer retur. Du kan leje maskiner i stort set alle byggemarkeder og mange afslibningsfirmaer. Du kan også købe det nødvendige sandpapir og efterfølgende plejeprodukter samme sted.

More articles