Få en duft af Østen ind i din stue

27 august 2021
Steffen Hansen

Du kender den måske godt – duften fra en røgelsespind. Det er ikke alle der bryder sig om det, men for nogen er det den mest liflige duft de kan forestille sig, og de nyder at brænde røgelspinde af, og drømmes sig væk til eksotiske lande. Hvis du er en af dem, der elsker duften af røgelse, så læs med her.

Hvorfor bruge røgelse?

Der er flere grunde til hvorfor mennesker bruger røgelse. For nogle er det duften de er vilde med, og for andre har deres brug af røgelse religiøst motiveret. 
Røgelse er ikke for alle, da det kan dufte meget kraftigt, men nogen kan slet ikke få nok, og bruger røgelsespinde hver dag. Grunden til at du skal bruge røgelse, er det kun dig der kender, for du skal kun bruge det hvis det er noget du bryder dig om. Ellers giver det ingen mening at tænde røgelsespinde.

Hvor kommer røgelse fra?

Røgelse har sin oprindelse i Asien. De ældste spor af røgelse som vi kender til, stammer fra Kina for mange hundreder af år siden. Det blev ofte brugt i ceremonier og ritualer, og for at rense et hjem, en person, eller en by. Især i Buddhismen, er der en lang tradition for at bruge røgelse, men der er også andre religioner der bruger røgelse, f.eks. den katolske kirke, som bruger det som en del af deres liturgi. Det kommer dog en anden form, end en pind man tænder ild til, men princippet er det samme.

Hvorfor er røgelse så populært?

Det er svært at svare på, da grundene er meget individuelle, men brugen af røgels er steget, i takt med at mennesker i den vestlige verden, er blevet mere spirituelle og søger efter meningen med livet. Røgelsen kan bruges til at skabe en stemning, og det er der rigtig mange der benytter sig af.

Flere Nyheder