Du kan nøjes med at slibe en del af dit trægulv

31 maj 2021 Lotte Hindsberg

editorial

Vores gulve bliver slidt forskelligt alt afhængig af, hvor du er i boligen. Et trægulv i spisestuen vil blive udsat for madrester, kaffe, te og måske lidt rødvin i tide og utide, hvorimod et gæsteværelse som sjældent bliver brugt vil have gulve der holder sig pænere længere end resten af boligen. Derfor kan det være nødvendigt at få afslebet noget af boligens gulv, før resten trænger.

Du kan vælge selv at kaste dig ud i projektet, men du kan også vælge at få en professionel til at udføre opgaven. Fordelen ved det sidste valg er at du dermed sikre dig, at det er en der har erfaring med gulvslibning der udfører arbejdet, også i forhold til at sikre, at der kommer en minimum forskel i gulvene i forhold til resten af boligen. Du kan læse mere her om at få afslebet en del af gulvet https://forslagtilhjemmet.dk/tag-noget-af-gulvet-af-til-en-gulvafslibning/.

Det vigtige forarbejde

Uanset om du vælger selv at afslibe eller om du få en professionel til at slibe dine gulve, er det vigtigt at der bliver gjort et godt forarbejde, hvis du vil sikre et flot resultat. 

Start dermed at få rengjort gulvene og fjern skidt og snavs fra gulvene. Det samme gælder for gammel malerrester. Sikre dig at der ikke er løse søm som kan rive det dyre sandpapir i stykker. Det har den ekstra fordel at løse gulvplanker også bliver fixet.

Har du mulighed for det, så fjern panelerne. Det gør det nemmere at komme helt ind til væggen og du får heller ikke ødelagt panelerne. Sæt ledninger op, så du ikke ved et uheld kommer til at køre dem over eller skal stoppe maskinen. En af de ting der er afgørende for et flot resultat, er at du ikke starter og stopper maskinen i tide og utide. Husk også at afdække godt af.

Flere Nyheder