Billig gulvslibning ved professionel gulvmand

31 maj 2021 Astrid Pedersen

editorial

Et trægulv som er blevet slidt igennem årene er sjældent det kønneste syn. Måske har du overvejet at skifte dit gamle, ridsede og nussede trægulv ud. Men her bør du træde et skridt tilbage og overveje om ikke det var værd at give gulvet en chance mere. Du vil med den rette gulv behandling i form af en gulvafslibning eller en gulvafhøvling med stor sandsynlighed kunne få et flot gulv igen.

Hvad er forskellen på en gulvafslibning og en gulvafhøvling?

Mange mennesker forveksler ofte de to begreber gulvafslibning og gulvafhøvling – men selv om der i begge tilfælde er tale om forskønnende gulv behandlinger er der faktisk ret stor forskel på disse. Ved en gulvafslibning fjernes kun en til to millimeter af træværkets overflade. Dette er i langt de fleste tilfælde tilstrækkeligt hvis gulvet udelukkende er skæmmet af overfladiske skønhedspletter som er fremkommet ved almindeligt daglig slid.

Er gulvet der imod svært beskadiget, for eksempel i form af dybe revner, buler eller måske niveau forskelle som kan fremkomme i forbindelse med vandskade kan det kun blive jævnt og ensartet igen med den noget mere invasive gulvafhøvling. Ved en gulvafslibning anvendes sandpapir som fastgøres på en roterende slibe rondel. Og en gulvafhøvling udføres ved hjælp af en maskine som er forsynet med skarpe knivskær monteret på en valse.

Hvordan ved jeg, om gulvet trænger til en gulvafslibning eller en gulvafhøvling?

Hvis du er i tvivl om hvorvidt dit gulv vil være bedst tjent med en gulvafslibning eller en gulvafhøvling er det en god idé at alliere dig med et professionelt gulvfirma. Her vil du kunne finde en dygtig gulvmand som med sikkerhed vil kunne vurdere om gulvet kan blive flot igen ved hjælp af en gulvafslibning eller om der skal en gulvafhøvling til.

Hvis du vil vide mere om gulvafslibning og gulvafhøvling kan du læse videre på forslagtilhjemmet.dk.

Flere Nyheder