Korrekt retningsangivelse hen mod døre

13 May 2022 Anders Lundtang Hansen

Der er næsten ikke noget mere frustrerende, når man ikke kan finde vej, og her mener vi ikke, når man er ude at køre bil, for det kan være svært nok i sig selv at finde derhen, hvor man vil, selv når man har moderne hjælpemidler.

Det er, når man er inde i større, offentlige bygninger, institutioner, sygehuse og meget andet, hvor man har svært ved at finde derhen, hvor man skal.

Som regel er det er lokale, som man bliver peget i retning af, og så er det jo en dør med et tal, et nummer eller bare en af delene, som man skal finde hen til, og man får at vide, at der er skilte, der peger i den korrekte retning.

Men for dem, der har deres vante gang i denne bygning, så giver systemet måske meget god mening, men når man er ny og kommer udefra, så er det slet ikke så simpelt at finde rundt.

døre

Man skal lære de skilte til dørene at kende

Er der så ligefrem tale om en større kontorbygning med flere etager, så bliver det jo ikke lettere at den grund, hvor man først skal indskrænke for sig selv, hvad det er for en etage, man skal hen til, dernæst området, så gangen og til sidst døren.

Man kan spørge om vej, hvis de skilte ikke giver mening, men hvis man så ikke opfanger eller kan huske den retningsanvisning, som man fik, så føles det lidt pinligt at spørge igen.

Så man prøver sig frem, indtil man er lige ved at give op, og så er det vist ved at være pote!

Bagefter kan man da godt se pointen med det her system til at finde hen til den dør på mål, men det er da virkelig lige noget, man skal lære at forstå først. 

More articles