Alt hvad du skal være opmærksom på ved ejerudgifterne
Som kommende boligejer er der en masse, som du skal sætte dig ind i. Udover boligmarkedet og priserne så er der en række udgifter og omkostninger, som du bør kende, så du præcist kender dine omkostninger forbundet med et boligkøb. Her er der mange der vælger at få lavet et budget i samarbejde med banken, så man har det præcise rådighedsbeløb efter alle udgifter. Her vil banken blandt andet høre ind til ejerudgifterne på den bolig, som du ønsker at købe.
Ejerudgifterne er bedre kendt som de faste udgifter ved at eje en bolig. Det er dermed ikke forbrug som vand, el og varme, men faste omkostninger som du betaler til skat, den lokale kommune og ejerforeningen, som du bliver en del af. I denne artikel fortæller vi kort om de forskellige poster der hører under ejerudgifterne.
Hvilke poster hører under ejerudgifterne?
Ejerudgifter dækker blandt andet over ejendomsværdiskatten. Det er en skat som du betaler for at eje grunden og de bygninger der er placeret på grunden. Det er som udgangspunkt en opkrævning fra skat, som beregnes ud fra 1 % af værdien for bygninger og grunden tilsammen. Det er en opkrævning som typisk kommer sammen med din årsopgørelse.
Herudover dækker ejerudgifterne over grundskyld. Grundskyld betaler du direkte til den lokale kommune. Det er en opkrævning for at eje grunden i den aktuelle kommune. Det er dermed kun en sats ud fra værdien af grunden uden bebyggelse. Denne opkrævning kommer af 2 rater om året.
Til sidst er der udgifter til den aktuelle ejerforening. Det kan f.eks. være for snerydning, affaldsordning, vedligeholdelse af fællesarealer og lignende.
Få mere information om ejerudgifterne
En udgiftspost du også bør indregne i dit budget er ejendomsforsikring. Det er ikke lovpligtigt, men bankerne og realkreditinstitutterne gør typisk krav på det, for at du kan låne penge til en bolig. Læs mere om ejerudgifter her hos https://husblog.dk/forstaa-dine-ejerudgifter-som-boligejer/.